Clicky


Chauffeur ramptruck Haaksbergen aangehouden

Chauffeur ramptruck Haaksbergen aangehouden [+video]
28-09-2014 19:19 | Ongevallen | auteur De Redactie

HAAKSBERGEN - De chauffeur van de monstertruck die zondagmiddag in Haaksbergen op het publiek inreed is aangehouden en wordt verhoord. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Ten minste twee mensen zijn overleden. De politie verricht sporenonderzoek ter plaatse om de toedracht van het incident te achterhalen.

Locoburgemeester van Haaksbergen Peter van Vlaanderen betuigt in een eerste reactie zijn medeleven. "Een mooie feestelijke middag is geëindigd in een drama. Dit is een ramp voor Haaksbergen."

Op internet doken in de eerste uren na de crash filmpjes op van het incident. De politie roept iedereen op met videomateriaal om dat aan de politie te sturen.



Op beelden van het incident is te zien dat de monstertruck - een pick-uptruck met reuzenbanden en een vermogen van 1500 pk - eerst over een rij auto's heen walst, en daarna met een boog op het publiek af rijdt. Het publiek aan de rand van het plein stond achter hekken en kon geen kant op.

De stunt met de motortruck maakte deel uit van de afsluiting van het evenement Automotorsportief, dat 's ochtends begon met een oldtimertoer. Het evenement valt samen met de najaarskermis en de koopzondag in Haaksbergen en trok mede daardoor veel publiek, waaronder een groot aantal gezinnen. (Novum)

Let op: onderstaande video kan als schokkend ervaren worden!