Clicky


Amerikaanse vrachtwagenchauffeur gearresteerd na vondst trailer vol rotte kip

Amerikaanse vrachtwagenchauffeur gearresteerd na vondst trailer vol rotte kip [+video]
28-09-2014 10:10 | Buitenland | auteur De Redactie

IDAHO - De autoriteiten in Idaho hebben de vrachtwagenchauffeur van een trailer vol rotte kip gearresteerd. De 42-jarige Christopher Hall had de trailer geparkeerd bij een truckstop in Montana en deze daar laten staan.

De trailer, met ruim 16.000 kilo kip, stond inmiddels al een maand bij de truckstop en er liep ranzig vocht over het wegdek dat enorm stonk en ongedierte en vliegen aantrok.

Hall verklaarde volgens de politie dat hij zijn trailer had achtergelaten nadat zijn werkgever, Dixie River Freights Inc. weigerde hem meer te betalen voor het transport. Hall had om meer brandstofvergoeding en meer geld voor levensonderhoud gevraagd. Zijn werkgever bleef dit weigeren. 

Hall wordt vervolgd voor mogelijke diefstal van lading. Het transportbedrijf had de trailer op 27 augustus als vermist opgegeven. De trailer is weggesleept en de rotte kip afgevoerd naar een stortplaats.

De Volvo trekker die de trailer getrokken had werd donderdag gevonden op een parkeerplaats bij Nampa Walmart, een supermarkt.