Clicky


Gemeente Oss kiest voor de DAF CF Euro 6 bakwagen

Gemeente Oss kiest voor de DAF CF Euro 6 bakwagen
26-09-2014 17:08 | DAF | auteur De Redactie

OSS - De afvalinzameling van de gemeente Oss gaat vanzelfsprekend al jaren voor een schoon milieu. De nieuwe DAF CF 290 FAN met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor draagt daar zeker aan bij. Het lage gewicht en het uiterst lage brandstofverbruik van de wendbare CF zijn hierbij belangrijke pluspunten. Het opbouwvriendelijke CF-chassis, dat veel ruimte biedt aan componenten, is uitgerust met een Haller-zijlaadsysteem.

Andy van Batenburg, verkoper bij Allers bedrijfswagens, overhandigde de nieuwe  DAF CF aan Theo Geurts van Kessel, Beheerder Rollend Materieel & Inkoop en Ron Moors, Opzichter Productgroep Afval Beheer Openbare Ruimte.

De CF 6x2 is uitgevoerd met een gestuurde naloopas, een Allison volautomatische versnellingsbak en voor- zij- en achtercamera’s. De lage chassis-hoogte is ideaal voor de chauffeur, die ruim 1000 stops per dag moet maken. De twee vaste chauffeurs zijn zeer enthousiast over de CF. Met veel comfort, veiligheid, royale opbergruimte en bedieningsgemak is de ruime cabine een ideale werkruimte voor de chauffeurs.

De afvalinzameling van de gemeente Oss omvat negen voertuigen waarvan zes van het merk DAF.

Met 35 gemotiveerde medewerkers wordt er dagelijks intensief gewerkt binnen het verzorgingsgebied van de gemeente Oss, dat bijna 90.000 inwoners, 35.000 aansluitingen en ruim 47 kilometer Maasdijk omvat. De werkzaamheden bestaan uit het inzamelen van kunststof (zakken) en oud papier (los of in dozen) en het ledigen van verzamelcontainers, huishoudelijke- en bedrijfsminicontainers, bedrijfsrolcontainers en de ondergrondse containers. Ook kunnen de andere DAF’s ingezet worden voor gladheidbestrijding, het ophalen van snoeiafval en het aan/afvoeren van afzetcontainers op de gemeentewerf en de milieustraat.

De gemeente Oss is zeer tevreden met Allers Bedrijfswagens: "De aandacht, service en het klaarstaan bij eventualiteiten is uitstekend bij de dealer geregeld. Niet alleen ondersteuning bij de aanschaf van een nieuwe DAF, maar zeker ook de nazorg is perfect. Het onderhoud wordt door middel van een Reparatie en Onderhoud Contract door de dealer verzorgd."