Clicky


Air France roept piloten op aan het werk te gaan

Air France roept piloten op aan het werk te gaan
26-09-2014 10:46 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Air France-KLM wil dat de piloten van zijn Franse bedrijfstak onmiddellijk weer aan het werk gaan. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft 'een enorme handreiking' gedaan door de uitbreidingsplannen voor Transavia af te schieten, zo stelt het bedrijf vrijdag. De piloten hebben hun eisen echter uitgebreid en staken door.

Het concern hoopt nu dat een oproep aan het 'verantwoordelijkheidsgevoel van de piloten' de stakers tot inkeer brengt. Topman Alexandre de Juniac wijst erop dat zijn bedrijf heeft voldaan aan de initiële eisen van de stakers, door de plannen voor een groot, Europees Transavia af te schieten, zo stelt hij in een toelichting.

De verkeersvliegers willen echter dat Air France-KLM ook veranderingen aanbrengt in de plannen voor een Franse tak van Transavia, een initiatief waar de bonden tot dusver nog niet over vielen. De stakers willen dat piloten die in de toekomst bij Transavia Frankrijk aan het werk gaan hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen als de piloten van Air France, zo meldt persbureau Reuters.

De Franse tak van Air France-KLM en de piloten liggen al langere tijd met elkaar overhoop over de uitbreiding van Transavia. Sinds begin vorige week is een groot deel van de verkeersvliegers van Air Franse in staking. (Novum)