Clicky


Ritchie Bros.-Hamer Dakar team in Moerdijk gepresenteerd

Ritchie Bros.-Hamer Dakar team in Moerdijk gepresenteerd [+foto's]
26-09-2014 09:53 | Algemeen | auteur De Redactie

MOERDIJK - Op donderdag 25 september stelde het nieuwe Ritchie Bros.-Hamer Dakar team zich officieel voor aan de pers en het publiek in het veilingtheater in Moerdijk. Uiteraard was Transport Online erbij! Aan het eind van de eerste veilingdag, waarbij honderden machines en trucks werden verkocht, werden het Dakar team en de voertuigen officieel gepresenteerd.

‘Le Dakar’, hét avontuur op autosportgebied, zal op 4 januari 2015 van start gaan in Buenos Aires, Argentinië. In de daaropvolgende 14 dagen zullen internationale rally teams honderden kilometers afleggen door Argentinië, Bolivië en Chili onder de meest extreme omstandigheden.

Eind november zullen alle Europese voertuigen op de boot gaan richting Zuid-Amerika.

De voorbereidingen

Het Ritchie Bros.–Hamer Dakar team is al maanden bezig met de voorbereidingen voor de rally. De wagens zijn volledig uit elkaar gehaald en in elkaar gezet. Naast de vele klusavonden heeft het team meegedaan aan de Libya rally afgelopen jaar. Dit bleek een goede test voor het materiaal en het team.

Fons Jans, eigenaar Hamer/leider van Dakar team: “Ik ga dit keer géén gekke dingen zeggen. Voor ons eindigt de Dakar pas ná de finish. Het uitrijden van de rally met dit team en deze voertuigen is ons doel. We zullen de assistentie op de proef krijgen, er zullen verraderlijke duinen op ons pad komen, maar we zullen doorgaan. En met de steun van Ritchie Bros. en onze andere sponsoren hebben we een goede start!”

Jeroen Rijk, Senior VP Ritchie Bros. Auctioneers: “Het is fantastisch voor ons om ‘mee’ op avontuur te gaan met dit team en deze bijzondere trucks. Ritchie Bros. heeft al vele decennia bewondering voor de samenwerking tussen mens en techniek, en al helemaal onder de zware omstandigheden waar het Dakar team straks mee te maken krijgt. Wij kijken uit naar 4 januari en een prachtige editie van Dakar.”

Het team

Het team van Ritchie Bros.- Hamer bestaat uit Fons Jans (teamkaptain en co-piloot), Bob ten Harkel (piloot) en Hans Heerema navigator. In de assistentie zullen Bert Uijt den Boogaard, Lars Jans, Bart Springelkamp, Edwin Pouw en Cor Doornenbal ondersteunend zijn.

©Foto's: Rob Dragt