Clicky


Contargo heft congestion-Toeslag vanaf oktober voorlopig op

Contargo heft congestion-Toeslag vanaf oktober voorlopig op
25-09-2014 19:41 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De maatregelen die in de Rotterdamse haven zijn getroffen om het afhandelen van de binnenscheepvaart te verbeteren, werpen langzaam hun vruchten af, zodat de situatie in vergelijking tot de maanden juli en augustus duidelijk verbeterd is. Omdat de gemiddelde doorlooptijd van de binnenschepen van Contargo nog altijd 15 procent boven de normale tijd ligt, kan er nog niet van een normale toestand worden gesproken. Contargo heeft echter besloten om per 1 oktober aanstaande de congestion-toeslag voorlopig op te heffen.

"Wij danken onze klanten, die het ons de afgelopen weken door het betalen van deze toeslag mogelijk hebben gemaakt, onze diensten op tijd uit te voeren. Wij behouden ons evenwel het recht voor, de toeslag opnieuw in te voeren, indien de afhandelingstijden opnieuw verslechteren, aldus Cok Vinke, co-manager van Contargo Waterway Logistics.

Sinds medio april moest de binnenscheepvaart van Contargo lang wachten op de afhandeling bij de zeehaventerminals in Rotterdam. Doorlooptijden van 50 uur met uitschieters tot wel 90 uur waren geen zeldzaamheid.

Contargo financierde met de toeslag in de maanden augustus en september een concept ter flexibilisering van de zeehavendoorlooptijden.

Met een jaarlijks transportvolume van 2 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken binnen Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming beschikt in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië over 25 containerterminals. Op nog eens zeven plaatsen in Duitsland, Nederland, België en Japan is Contargo met een eigen kantoor vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 800 medewerkers waren in 2013 goed voor een jaaromzet van 410 miljoen euro.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
  • J.Roeland
    KLG EUROPE
  • J.Roeland
    VAN BREE
  • J.Roeland
    D.V.M. Transport