Clicky


Startsein campagne Week van de Veiligheid door burgemeester Aboutaleb

Startsein campagne Week van de Veiligheid door burgemeester Aboutaleb
25-09-2014 16:37 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, tevens voorzitter van de Taskforce Overvallen, heeft samen met Transport en Logistiek Nederland het startsein gegeven voor de campagne rond De Week van de Veiligheid (6 t/m 12 oktober) door het aanbieden van een VKB-scan aan transportondernemer Hilton Tolud en de feestelijke aankondiging van een reeks filmpjes rond het thema “Minder Cash, wel zo veilig” met Martin Morero in de hoofdrol.

“Om transportondernemers te helpen bij het vergroten van hun veiligheid zetten we verschillende instrumenten in, zoals een VKB-scanner. Hiermee krijgt de ondernemer goed zicht op de zwakke plekken in zijn bedrijf. Met een advies op maat is hij hierna in staat om de juiste preventiemaatregelen te nemen, zoals bijv. de aanschaf van een afroomkluis voor in de vrachtwagen. Want nog steeds geldt: minder cash, wel zo veilig”, aldus burgemeester Aboutaleb.

Een VKB-scan beoordeelt een onderneming op zwakke plekken en geeft advies op maat over organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. De specifieke aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) geldt voor kleine ondernemers (maximaal 5 vestigingen met ieder maximaal 10 fte’s) en is ontwikkeld door het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid. Voor transportondernemers is er een speciaal transportpakket dat is samengesteld in samenwerking met Transport & Logistiek Nederland.