Clicky


Air France-KLM ontkent afstel Transavia-plan

Air France-KLM ontkent afstel Transavia-plan
24-09-2014 10:39 | Algemeen | auteur De Redactie

PARIJS - Air France-KLM wil de uitbreidingsplannen voor Transavia helemaal niet afschieten. Dat zegt een woordvoerder van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij woensdag in een reactie op uitspraken van de Franse staatssecretaris Alain Vidalies. Volgens de zegsman is er 'nog niets veranderd in de onderhandelingen' over de plannen.

De luchtvaartmaatschappij is nog altijd bereid de plannen uit te stellen tot eind dit jaar, zodat het bedrijf de tijd heeft te onderhandelen met de stakende piloten van Air France. Volgens Vidalies had Air France-KLM de plannen echter helemaal gestaakt, zo zei hij eerder op de dag op het Franse radiostation RMC.

Het aanbod om de uitbreiding van Transavia tijdelijk uit te stellen is niet voldoende om een einde te maken aan de stakingen van Franse piloten, zo liet vakbond SNPL eerder al weten. De verkeersvliegers van Air France staken sinds begin vorige week, omdat ze vrezen dat hun arbeidsvoorwaarden verslechteren als het luchtconcern bezuinigt bij Air France en tegelijkertijd Transavia uitbreidt. (Novum/AP)

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ