Clicky


Thermo King biedt opties om de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van transportkoeling terug te dringen

Thermo King biedt opties om de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van transportkoeling terug te dringen
24-09-2014 09:43 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BRUSSEL - Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand, heeft aangekondigd dat het bedrijf zijn transportklanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika de keuze geeft hoe en wanneer zij hun voetafdruk met betrekking tot broeikasgassen (BKG) verkleinen.

Vanaf januari 2015 biedt Thermo King een nieuwe lijn units voor opleggers en zelfaangedreven units voor vrachtwagens aan. Deze nieuwe units verbruiken minder energie, zijn betrouwbaar en maken gebruik van een koudemiddel van de volgende generatie met een aardopwarmingspotentieel dat ongeveer de helft lager is dan dat van het momenteel gebruikte koudemiddel. Tegelijkertijd kan Themo King via het dealernetwerk klanten helpen die hun huidige units willen ombouwen voor duurzame energiebronnen. In 2016 zal Thermo King dezelfde voordelen aanbieden in de vorm van producten met voertuigaandrijving voor vrachtwagens.

“Wij willen dat transportbedrijven zelf kunnen kiezen hoe en wanneer zij hun BKG-voetafdruk verkleinen zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie, betrouwbaarheid en de productprestaties in het algemeen die zij van Thermo King gewend zijn,” aldus Ray Pittard, directeur van Thermo King Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Wij hebben aanzienlijk geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, testen en de bijbehorende ATP[1]-goedkeuringen om alternatieven voor producten en diensten op de markt te brengen.”         

Vooruitlopend op Verordening F-gassen 2014 van de Europese Unie heeft Thermo King –in nauwe samenwerking met koudemiddelfabrikant DuPont– voor deze alternatieve lijn producten voor transportkoeling gekozen voor R-452A, dat ook bekend is onder de naam DuPont™ Opteon® XP44.

“Sinds de introductie door Thermo King in 1938 heeft de industrie voor transportkoeling altijd klasse A1-koudemiddelen gebruikt die veilig, niet brandbaar en het minst giftig zijn,” vertelt Pittard. “R-452A is bij gebruik in onze producten voor transportkoeling de veiligste en meest milieuvriendelijke oplossing en technisch en commercieel gezien ook haalbaar. Bovendien is het GWP de helft lager dan dat van koudemiddelen die nu in gebruik zijn.”

“De nieuwe lijn Thermo King-producten doet niet onder voor de huidige portfolio en biedt hetzelfde koelvermogen, dezelfde snelle verlaging van de temperatuur en hetzelfde zuinige brandstofverbruik,” aldus Dwight Gibson, adjunct-directeur van Thermo King Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Bovendien kunnen de huidige producten worden omgebouwd voor de nieuwe generatie koudemiddel, wat betekent dat transportbedrijven het rendement op hun investering in de huidige units kunnen vergroten. Deze oplossing is het minst bewerkelijk en leidt tot een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot. Ook blijft de restwaarde van de apparatuur behouden.”

De huidige lijn producten voor transportkoeling blijft leverbaar en Thermo King garandeert optimale service gedurende de gehele gebruiksduur van de producten en totdat de klant klaar is om de overstap te maken.

Belofte van Ingersoll Rand ten aanzien van het klimaat

Op 22 september heeft Ingersoll Rand zich tegenover medewerkers, klanten en aandeelhouders verplicht zich in te zetten voor het milieu. De routekaart houdt in dat de onderneming uiterlijk in 2030 (met tussentijdse doelen voor 2020) het energieverbruik en onze impact op het klimaat als gevolg van onze activiteiten en producten aanzienlijk zal hebben verlaagd.

In het kader hiervan moet de BKG-uitstoot als gevolg van werkzaamheden in 2020 met 35 procent zijn teruggedrongen, moet de BKG-uitstoot als gevolg van producten in 2020 met 50 procent zijn verlaagd en wordt er in de komende vijf jaar 0 miljoen geïnvesteerd in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling om de basis te leggen voor vermindering van BKG-uitstoot op de lange termijn. Naar verwachting zal er in 2020 wereldwijd ongeveer 20.850.000 metrische ton CO2e minder worden uitgestoten, wat gelijkstaat aan de energie die in één jaar tijd door bijna 2 miljoen huishoudens wordt verbruikt.

“Het milieu gaat ons erg aan het hart en wij willen de veiligheid en kwaliteit van leven in het algemeen voor mensen verbeteren,” zegt Ray Pittard, directeur van Thermo King. “Onze oplossingen voor transportkoeling zullen ertoe bijdragen dat de onderneming haar belofte ten aanzien van het klimaat nakomt, maar ze spelen ook een belangrijke rol in de koudeketen van de levensmiddelen- en farmaceutische industrie, waar bijna elke familie waar dan ook ter wereld mee te maken heeft.”