Clicky


Fokker F27M C-10 op vier diepladers naar Soesterberg

Fokker F27M C-10 op vier diepladers naar Soesterberg [+foto's]
23-09-2014 10:00 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

LELYSTAD - Quility Aircraft Painting Service is gespecialiseerd in het spuiten van vliegtuigen en heeft in Nederland een vestiging op het vliegveld Lelystad. In opdracht van de KLU werd een historische Fokker F27M C-10 voorzien van camouflage kleuren.

Het niet vliegwaardige toestel behoort tot een museumcollectie en moest na deze spuitbeurt over de weg naar Soesterberg worden getransporteerd. Een megaklus omdat naast de brede romp met centersectie ook de vleugels moeten worden getransporteerd.

In totaal waren vier diepladers nodig om de Fokker en alle onderdelen over de weg te transporteren naar zijn bestemming. Een bijzondere opdracht voor van der Vlist speciaal transport uit Groot-Ammers.

Voor het transport van de romp van de Fokker werd gebruik gemaakt van een 8-assige Nooteboom dieplader die behoorlijk moest worden uitgeschoven om plaats te bieden aan de lange romp.

Als trekkracht functioneerde een 5-assige Volvo FM 480. Pas in de nachtelijke uren mocht het uitzonderlijke transport over de weg onder begeleiding van speciale transportbegeleiders. 

©Foto's: Rob Dragt