Clicky


Hiab Jubileum kraan voor Maurice Naus Transport uit Rijckholt

Hiab Jubileum kraan voor Maurice Naus Transport uit Rijckholt
23-09-2014 09:36 | Overig | auteur De Redactie

Maurice Naus, van het gelijknamige transportbedrijf uit het Zuid-Limburgse Rijckholt bij Maastricht, heeft onlangs zijn nieuwe Hiab X Hipro 192 in gebruik genomen. Naus is actief op het gebied van kippertransport van alle los gestorte producten, afvoeren van grond, groen en puin en het aanleggen en onderhouden van manege rijbakken.

De Hiab X-192 E3 Hipro kraan is de nieuwste ontwikkeling van Hiab en kenmerkt zicht door zeer hoge werksnelheid in combinatie met uiterste precisie. Hiab viert dit jaar het 70 jarig jubileum en heeft een speciale versie van de X-192 op de markt gebracht om dit te vieren.

Het  jubileum pakket bestaat uit: horizontale zwenk- en verticale hefdemping bij het loslaten van deze functie, afstandsbediening op de steunpoten en regeneratieve uitschuif van de knikarm. Met dit laatste wordt de werksnelheid aanzienlijk verhoogt bij het in- en uitschuiven van de giekdelen.

Het is de snelste en nauwkeurigste autolaadkraan in zijn klasse.

Inmiddels draait Maurice Naus alweer enkele weken met zijn nieuwe Hiab: "Een fantastisch product, rayonmanager Ron Pijnenborgh van Hiab Nederland en Damen Hydrauliek te Elsloo, verantwoordelijk voor de montage van de kraan, hebben niets teveel gezegd, de Hiab maakt alle beloften waar!"

Naus heeft de nieuwe kraan op zijn huidig voertuig laten bouwen, eigenlijk moest het gehele voertuig nog enkele jaren mee. "Echter mijn vorige laadkraan was geen Hiab en heeft de te verwachten levensduur niet gehaald. De nu aangeschafte Hiab laat ik over enkele jaren op een nieuw voertuig plaatsen, uit ervaring van andere kraangebruikers weet ik inmiddels dat een Hiab makkelijk 1,5 voertuig leven mee kan gaan. Dan is een meer investering voor een Hiab uiteindelijk een voordeel."

"Daarnaast kwam ik al jaren bij Hiab Service dealer Damen Hydrauliek te Elsloo, een bedrijf met een uitstekende reputatie op het gebied van hydrauliek en alles wat daarbij hoort. Zij staan werkelijk altijd klaar met vakkundige hulp en advies. Stilstand wordt zo tot een minimum beperkt!"