Clicky


Nederlands team behaalt tiende plaats tijdens Internationale Staplercup 2014

Nederlands team behaalt tiende plaats tijdens Internationale Staplercup 2014
22-09-2014 10:37 | Algemeen | auteur De Redactie

ALMERE - Het Nederlandse team heeft 19 september een tiende plaats behaald tijdens de tiende editie van de Internationale Staplercup in het Duitse Aschaffenburg. Het team uit Nederland bestond uit Theo Mankor, Arno van Meulenaarsgraf en Eric Moerdijk.

Tijdens het evenement moesten de deelnemers meerdere parcours rijden op diverse Linde-trucks, waaronder een R16 reachtruck, een H30 diesel heftruck en een E 20 elektrische heftruck.

Het niveau van de deelnemers is elk jaar hoger, en ook het deelnemersveld tijdens deze jubileumeditie was groter. Ten opzichte van vorig jaar deden er vier nieuwe landen mee, waaronder China en Rusland. Helaas kon het Nederlandse team de prestatie van vorig jaar, een mooie tweede plek, niet evenaren. Maar met een tiende plek in dit sterke deelnemersveld kan iedereen terugkijken op een mooi evenement.

De mannen van het "MotracLinde Dream Team" zijn in het dagelijkse leven werkzaam bij klanten van de Almeerse Linde-importeur: Arno van Meulenaarsgraf en Theo Mankor bij Fetim in Amsterdam en Eric Moerdijk bij Monie Nieuwdorp B.V in Nieuwdorp.

De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als hét Duitse kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een international evenement.

Naast de wedstrijd voor de teams was er voor de snelste chauffeur uit elk landenteam de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de individuele cup. Voor Nederland deed Arno van Meulenaarsgraf hieraan mee en werd vijftiende.