Clicky


'Staatsloterij moet trekkingen opschorten'

'Staatsloterij moet trekkingen opschorten'
22-09-2014 09:26 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Alle trekkingen van de Staatsloterij moeten worden opgeschort totdat zeker is dat er niet wordt gefraudeerd. Dat stelt de Stichting Loterijverlies maandag in de Volkskrant. De stichting overweegt om een kort geding aan te spannen om te voorkomen dat in ieder geval de komende trekking van oktober doorgaat.

"Als er een kans is dat deelnemers van de loterij nu opnieuw benadeeld zijn, dan had de Staatsloterij de mensen moeten informeren", zegt oprichter Ferdy Roet, die meer dan twintigduizend mensen bijstaat in een langlopende rechtszaak tegen de loterij vanwege misleiding. "Velen hadden waarschijnlijk wel een tweede keer nagedacht voordat ze een lot zouden kopen."

De Volkskrant meldde zaterdag dat er bij meerdere trekkingen mogelijk is gesjoemeld. De Kansspelautoriteit zou aanwijzingen hebben dat er regels zouden zijn overtreden. Gespecialiseerde teams doen naar verwachting deze week onderzoek in de kantoren van de Staatsloterij en Intralot, het bedrijf dat de systemen beheert. (Novum)