Clicky


Vooral veel politie en pers bij demonstraties Den Haag

Vooral veel politie en pers bij demonstraties Den Haag
20-09-2014 14:28 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - In Den Haag zijn veel agenten en journalisten op de been voor de drie demonstraties die daar zaterdag verspreid over de stad plaatsvinden. Deelnemers aan de demonstraties zijn nog in de minderheid, al zijn nog niet alle demonstraties begonnen. Nationalisten, antifascisten en de site Geenstijl krijgen de gelegenheid hun standpunten duidelijk te maken.

De Anti-Fascistische Aktie (AFA) en de Nederlandse Volks-Unie (NVU) wilden allebei eigenlijk in de Schilderswijk demonstreren, maar burgemeester Jozias van Aartsen vreesde dat dat tot problemen zou leiden. De rechter gaf Van Aartsen gelijk in dat besluit, waardoor de AFA nu op Plein 1813 staat en de NVU op de Koekamp.

Geenstijl organiseert onder de noemer Internet Against Vertical Video Syndrome (IAVVS) op de Koekamplaan een ludieke betoging tegen verticaal gefilmde video's. Daar loopt het nog niet storm.

De Koerdische organisatie Pro Patria wilde ook demonstreren, maar zag daarvan af toen duidelijk werd dan een optocht er niet in zit en alleen een statische demonstratie was toegestaan. De organisatie wil later een nieuwe betoging organiseren. (Novum)