Clicky


Tien jaar cel voor gooien baby van flat

Tien jaar cel voor gooien baby van flat
19-09-2014 15:09 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een 39-jarige man die vorig jaar zijn 3-jarige neefje Blessing van een flat gooide moet tien jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had zestien jaar cel geëist.

Het OM had Paul A. moord ten laste gelegd, maar volgens de rechtbank kan niet worden bewezen dat A. vooraf al de intentie had om Blessing te doden. Omdat wel vaststaat dat A. de peuter van de flat heeft gegooid, wordt hij veroordeeld voor doodslag.

De rechter noemt het handelen van Paul A. 'onvoorstelbaar en 'onverklaarbaar'. Voor doodslag staat normaal een gevangenisstraf van acht jaar, maar omdat de A. de ouders onherstelbaar leed heeft toegebracht wordt de straf met twee jaar verhoogd.

Blessing viel in april 2013 van de zesde etage van de flat Kikkenstein in Amsterdam Zuidoost. A. werd kort daarna aangehouden. Hij heeft verklaard niet te weten wat er die avond is gebeurd, omdat hij onder invloed was van drank en drugs. Hij heeft zijn daad altijd ontkend.

De vader van Blessing verklaarde tijdens de zitting dat A. de jongen over de reling zou hebben gegooid, omdat het kind 'evil' zou zin geweest. (Novum)