Clicky


DTCO GeoLoc en DTCO Fuelgate: twee nieuwe oplossingen voor effectief fleetmanagement

DTCO GeoLoc en DTCO Fuelgate: twee nieuwe oplossingen voor effectief fleetmanagement
18-09-2014 13:36 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

EINDHOVEN - VDO introduceert twee nieuwe oplossingen die transportondernemers helpen in de strijd naar meer efficiency en een lager brandstofverbruik. DTCO GeoLoc en DTCO Fuelgate zijn retrofit-producten (dus gemakkelijk in het bestaande wagenpark te installeren) die geavanceerde functies toevoegen aan de digitale tachograaf.

DTCO GeoLoc: optimale route

DTCO GeoLoc registreert de GPS-posities van de vrachtwagen en slaat ze op in de digitale tachograaf van VDO. Deze data kan vervolgens worden geanalyseerd met de module ‘Optimize Route Planning’ in VDO TIS-Web® (fleetmanagement software) voor het verbeteren van toekomstige routeplanningen. Verder kan de DTCO GeoLoc als  tweede onafhankelijke bewegingssignaal-snelheidsgever worden ingezet bij voertuigen die nog niet beschikken over een tweede onafhankelijk bewegingssignaal.

DTCO Fuelgate: minimaal brandstofverbruik

Net als DTCO GeoLoc, is DTCO Fuelgate zonder omhaal ‘retrofit’ te installeren in nagenoeg iedere vrachtwagen voorzien van een up-to-date digitale tachograaf. DTCO Fuelgate registreert het brandstofverbruik via de CAN-interface en slaat de data op in de digitale tachograaf. Deze data wordt (samen met de wettelijke voorgeschreven tachograafdata) beschikbaar gemaakt voor de bestuurder en fleetmanager via het softwarepakket VDO TIS-Web®. Zo staat het klaar voor nauwkeurige verdere analyse via de module ‘Optimize Route Planning’.

VDO TIS-Web® kan vervolgens dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse overzichten genereren. Zo is het mogelijk om het brandstofverbruik van individuele bestuurders of wagens te analyseren op ieder gewenst interval. Haarscherpe resultaten die bijvoorbeeld als input kunnen dienen om bestuurders met het laagste brandstofverbruik te belonen. Naast ‘Optimize Route Planning’, kunnen fleetmanagers de module ‘Fuel and Vehicle Management’ inzetten om het brandstofverbruik verder terug te dringen. Met DTCO Fuelgate is de complexe handmatige verwerking van brandstofbonnen verleden tijd.

Gemakkelijk geïnstalleerd

De DTCO GeoLoc en DTCO Fuelgate zijn erg gemakkelijk te installeren. Beide producten hebben een retrofit en plug-and-play ontwerp. Zo bevestig je bijvoorbeeld DTCO GeoLoc met GPS-ontvanger met een kabel aan de digitale tachograaf en een zuignap aan de voorruit... en klaar ben je. Data overdracht en opslag in de producten is volledig beschermd.

Rob Tamse, Managing Director van Continental Automotive Trading Netherlands: “Met deze twee retrofit-producten maken we het gebruik van onze digitale tachografen nog interessanter. De VDO DTCO wordt steeds meer het hart van het Intelligent Transport System (ITS).”