Clicky


'Air France-piloten staken ook volgende week'

'Air France-piloten staken ook volgende week'
18-09-2014 10:08 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Piloten van Air France willen de staking in Frankrijk volgende week doorzetten. De staking duurt al deze hele week, maar vakbond SNPL wil verlengen tot volgende week vrijdag. Dat meldt de Franse krant La Tribune donderdag. SNPL loopt hiermee vooruit op het referendum zaterdag over voortzetting van de staking.

Het is in Frankrijk wettelijk verplicht om een staking minstens vijf dagen van tevoren aan te kondigen. Daarom leverde SNPL woensdagavond het voorstel in. Zaterdag wordt er binnen de vakbond gestemd over de voortzetting. Aangezien de onderhandelingen zich in een impasse bevinden, verwacht SNPL dat meer dan de helft van de leden voor zal stemmen.

Air France zegt verschillende voorstellen aan de piloten gedaan te hebben. Volgens de top van het bedrijf maken de partijen elke dag progressie, maar is hier in de praktijk weinig van te merken.

De piloten staken tegen het overhevelen van vluchten naar prijsvechter Transavia. De staking kost Air France tien tot vijftien miljoen euro per dag. Slechts veertig procent van de vluchten van de maatschappij kon afgelopen dagen doorgang vinden. (Novum)

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)