Clicky


'Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd'

'Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd'
17-09-2014 17:22 | Binnenland | auteur De Redactie

DEURNE - Juweliersvrouw Marina Sanders wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel. Dat melden Omroep Brabant en de NOS woensdag op basis van 'justitiebronnen'. Volgens het Openbaar Ministerie staat vast dat de vrouw handelde uit noodweer. De man van het echtpaar was al geen verdachte meer.

De zaak van het echtpaar werd eind maart overvallen door twee mannen, die door de juweliersvrouw werden doodgeschoten. Justitie zei meteen al dat ze waarschijnlijk niet zou worden vervolgd omdat het leek op zelfverdediging

Op dinsdag 23 september 2014 zal de hoofdofficier van justitie te Oost-Brabant tijdens een persconferentie de beslissing meedelen over de afdoening in het onderzoek naar de overval op juwelier Goldies in Deurne op 28 maart 2014.

De afgelopen maanden is er uitvoerig en zorgvuldig onderzoek gedaan. De uitkomsten van dit onderzoek zijn uitgebreid intern besproken, daarbij is ook extern advies ingewonnen. Het openbaar ministerie bevindt zich nu in de laatste fase van het besluitvormingsproces.

Tijdens de persconferentie zal worden ingegaan op het onderzoek en de resultaten daarvan. Daarnaast zal de beslissing worden toegelicht. De beslissing en de onderbouwing daarvan zullen aan het einde van de persconferentie schriftelijk worden uitgereikt.

Het openbaar ministerie vindt het van belang dat  alle informatie in één keer volledig en genuanceerd naar buiten wordt gebracht. Daaraan voorafgaand moeten uiteraard de nabestaanden, de verdachte en de betrokken raadslieden zoveel mogelijk in de gelegenheid worden gesteld om kennis te nemen van de relevante informatie voortvloeiend uit het uitgebreide onderzoek.

Tot aan de persconferentie zullen er daarom vanuit het openbaar ministerie geen mededelingen over het onderzoek en de besluitvorming worden gedaan. (Novum/OM)