Clicky


Verwarde man hele nacht op het dak

Verwarde man hele nacht op het dak
16-09-2014 12:05 | Binnenland | auteur De Redactie

ARNHEM - De verwarde Arnhemmer die de hulpdiensten al sinds maandagavond bezighield door te dreigen van een rijtjeshuis te springen heeft zich van het dak af laten glijden. Toen een lid van een arrestatieteam over het dak naderde sprong hij naar beneden, blijkt uit beelden van Omroep Gelderland. De politie meldt dat het arrestatieteam het dak was opgegaan om de man naar beneden te begeleiden.

De 29-jarige man maakte een val van ongeveer vijf meter. Hij is aanspreekbaar en wordt behandeld door ambulancepersoneel, zegt een politiewoordvoerder. Na behandeling wordt de man meegenomen naar het politiebureau voor vernieling van schoorstenen en het gooien van dakpannen.

De man was maandag in verwarde toestand in een woning bij familie aan de Hilversumstraat. In verband met zijn psychische gesteldheid was de crisisdienst onderweg om de situatie te beoordelen. Voor die er was klom hij echter rond 18.30 uur het dak van de woning op.

De hele nacht probeerde de politie hem naar beneden te praten. Enkele keren gooide de man dakpannen naar geparkeerde auto's. Voor de zekerheid stonden brandweer en ambulance paraat. (Novum)