Clicky


C. van Heezik gaat LZV's inzetten

C. van Heezik gaat LZV's inzetten
16-09-2014 10:09 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

UTRECHT - Vorige maand heeft C. van Heezik Vrieslogistiek een vergunning gekregen om LZV’s te gaan inzetten. Verdichting van de stromen van en naar het vrieshuis in Utrecht heeft er toe geleid dat de routes geoptimaliseerd kunnen worden.

Directeur Berends: "De vraag naar onze diensten neemt steeds meer toe. Door LZV’s in te zetten vergroten we onze capaciteit op een aantal lijnen en kunnen we beter aan de wensen van onze klanten voldoen. We streven in de groei van onze activiteiten daarnaast zoveel mogelijk naar kostenverlagende en duurzame oplossingen. De aanschaf van de LZV combinaties stelt ons in staat om onze kosten per kilometer te verlagen en onze CO2 uitstoot per vervoerde pallet verder te verminderen. Zo slaan we twee vliegen in één klap."

De uitbreiding van de transportcapaciteit is mede noodzakelijk door de acquisitie van een groot distributiepakket voor België. "C. van Heezik Vrieslogistiek rijdt nu dagelijks naar de zuiderburen. Het inzetten van de LZV’s naar België laat voorlopig helaas op zich wachten, maar zal zodra dit wordt toegestaan onmiddellijk gebeuren, aangezien de LZV’s met name op langere trajecten kosten- en milieubesparend zijn."