Clicky


A58 dicht na kettingsbotsingen door mist

A58 dicht na kettingsbotsingen door mist [+foto's]
16-09-2014 09:36 | Ongevallen | auteur De Redactie

GOES - De dichte mist in Zeeland zorgt dinsdagochtend voor grote problemen op de A58 tussen Goes en Middelburg. Door het slechte zicht zijn er verschillende kettingbotsingen gebeurd. De weg is in beide richtingen dicht, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Er zijn verschillende hulpdiensten ter plaatse op de A58. Hoeveel auto's er precies betrokken zijn bij de ongelukken is niet bekend. Het is niet duidelijk wanneer de weg vrijgegeven wordt.

Op verschillende plaatsen in Zeeland was het zicht erg slecht vanmorgen. Op de A58 trok de mist maar slecht op. Weggebruikers konden slechts 80 meter kijken. Het slechte zicht is de oorzaak van de ongelukken.

Rond 09:00 uur reden ambulances af en aan melden weggebruikers in de file. Getuigen melden tientallen aanrijdingen. De veiligheidsregio heeft opgeschaald naar GRIP2.

De Zeeuwse hulpdiensten worden ondersteund door hulpdiensten uit aangrenzende regio's. Brabantse en Zuid-Hollandse ambulances komen naar de A58.

De VID raadt weggebruikers aan de snelheid aan te passen naar de weersomstandigheden. Het is nog altijd erg mistig in Zeeland. Met name in Zeeuws-Vlaanderen is het zicht slecht (+/- 100 meter). Op Zuid-Beveland en Walcheren (omgeving A58) is het met ongeveer 150 meter niet veel beter.