Clicky


Marco van Basten blijft trainer van AZ

Marco van Basten blijft trainer van AZ
15-09-2014 19:57 | Sport | auteur De Redactie

ALKMAAR - Marco van Basten keert dinsdag terug op het trainingsveld van AZ. Dat heeft de Alkmaarse club maandag bekendgemaakt. Van Basten ontbrak enkele weken vanwege hartkloppingen. Diverse media brachten vervolgens het bericht dat AZ afscheid wilde nemen van Van Basten, die dat zelf vervolgens met klem ontkende.

Het is nog niet zeker of Van Basten weer als coach aan de slag gaat of alleen ondersteuning gaat bieden op het trainingsveld. "Ik kan daar niets over zeggen en moet doorverwijzen naar de persconferentie van morgenochtend", vertelt een woordvoerder. Van Basten spreekt eerst zijn spelers en staf toe. Daarna volgt om 10.00 uur een persconferentie.

AZ en Van Basten voerden de afgelopen twee dagen 'constructieve gesprekken'. "Marco heeft continu bij ons aangegeven na zijn periode van rust graag op het trainingsveld in Alkmaar te willen terugkeren", zegt technisch directeur Earnest Stewart.

"Dat heeft hij zondag en maandag nogmaals aangegeven. Tijdens de gesprekken hebben ook wij onze wens uitgesproken om samen door te willen gaan. Toen ook vanuit de medische staf groen licht werd gegeven, is besloten tot de terugkeer."

De oud-spits had gezondheidsklachten sinds zijn vader in de voorbereiding op het nieuwe seizoen overleed. Hij werd vervangen door Alex Pastoor, die afgelopen zomer met Van Basten neerstreek in Alkmaar.

Van Basten stond de afgelopen twee seizoenen aan het roer bij Heerenveen. Daarvoor was hij ook trainer van Ajax en bondscoach van Oranje. (Novum)