Clicky


Hakvoort Professional breidt wagenpark uit

Hakvoort Professional breidt wagenpark uit
15-09-2014 15:51 | Mercedes-Benz | auteur De Redactie

VENLO - Bij Hakvoort Professioneel zijn onlangs twee nieuwe milieuvriendelijke Euro 6 vrachtwagens van Mercedes in gebruik genomen. De nieuwe Mercedes type Atego 1221 L is een aanvulling op het huidige wagenpark van de Hakvoort vestiging in Venlo. Een type Antos 1833L is geleverd voor Homint bv te Emmeloord.

Beide trucks zijn compleet nieuw ontwikkeld en behoren daardoor tot de meest innovatieve vrachwagens in het segment. Zo zijn ze onder andere voorzien van Mercedes-Benz powershift. Deze doorontwikkelde automaat, schakelt niet alleen soepel en snel, maar is standaard ook nog eens voorzien van een vrijloop en een kruipmodus. Als de chauffeur bij 60/40 km uur het gas loslaat, schakelt de versnellingsbak in neutraal, waardoor het voertuig lang uitrolt met zo min mogelijk wrijving en het brandstofverbruik daarmee sterk gereduceerd wordt. De kruipmodus zorgt ervoor dat de auto vanuit stilstand heel langzaam te manouvreren is.



Euro 6 motoren zijn natuurlijk standaard in deze vrachtwagens, waarbij Mercedes er ondanks de veel gecompliceerdere techniek toch in geslaagd is, deze zuiniger te laten lopen en ze behoeven ook nog eens minder onderhoud dan hun voorgangers. Carrosseriebouwer Jos Mulder uit Bunnik heeft de auto’s van keurige gestroomlijnde laadbakken voorzien. Snijder Reclame uit Urk heeft op de vrachtwagens de huisstijl van beide bedrijven aangebracht. Deze vrachtwagens zijn werkelijk een blikvanger op de weg.

Hakvoort Professional heeft gekozen voor deze wagens omdat deze momenteel de meest milieuvriendelijke en meest energiezuinige zijn in de markt.