Clicky


Politie haalt touringcar vol passagiers van de weg wegens defect

Politie haalt touringcar vol passagiers van de weg wegens defect
15-09-2014 13:01 | Algemeen | auteur De Redactie

DORDRECHT - Agenten hebben zaterdagochtend op de A16 een touringcar vol passagiers van de weg gehaald, acht doorgebroken wielbouten. De touringcar was onderweg naar Parijs.

De verkeerspolitie Rotterdam hield zaterdagmorgen op de A16 een lasercontrole toen rond 04:15 uur een touringcar langsreed die een vreemd bonkend geluid veroorzaakte. De agenten gaven de chauffeur het bevel de touringcar langs de weg te zetten. De touringcar werd van de controleplaats ter hoogte van Sandelingen West begeleid naar de Weeskinderendijk in Dordrecht waar de agenten de bus onderzochten.

Passagiers gaven aan dat zij het geluid al sinds Leiderdorp hoorden, maar dat de chauffeur geen reden tot stoppen zag. Toen de agenten de metalen wieldoppen van de wielen aftrokken, zagen zij dat acht van de tien wielbouten compleet waren afgebroken. Omdat het wiel elk moment van de bus af kon lopen, mocht de bus niet verder rijden. Dit tot grote ontevredenheid van de chauffeur, die nog steeds niet onder de indruk was. Nadat een andere bus was geregeld konden de passagiers hun reis vervolgen.

De chauffeur heeft een bekeuring gekregen. Daarnaast wordt onderzocht of de 34-jarige chauffeur uit Waddinxveen aangemeld moet worden bij het CBR, omdat er getwijfeld wordt aan zijn geschiktheid.