Clicky


Justitie onderzoekt rol Holleeder bij liquidaties

Justitie onderzoekt rol Holleeder bij liquidaties
15-09-2014 12:49 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie is een nieuw voorbereidend onderzoek gestart naar Willem Holleeder. Holleeder wordt verdacht in drie moordzaken, waaronder die op zijn zwager Cor van Hout, die met Holleeder grote bekendheid verwierf vanwege de ontvoering van Freddy Heineken in de jaren tachtig. Dat meldt NRC Handelsblad maandag.

De Amsterdammer is verder verdachte in de moordzaken op hasjhandelaren Cees Houtman en Thomas van der Bijl. Het onderzoek is woensdag van start gegaan nadat een nieuwe kroongetuige in het grote liquidatieproces een verklaring aflegde. Deze Fred R. zou hebben verteld dat Holleeder de opdrachtgever is van de moorden.

De 56-jarige Holleeder werd eerder veroordeeld tot negen jaar cel voor de afpersing van vier mannen, waaronder Cees Houtman en vastgoedhandelaar Willem Endstra. De zogenoemde bankier van de onderwereld werd zelf in 2004 geliquideerd en had eerder al verklaringen afgelegd waarin hij Holleeder verantwoordelijk hield voor een groot aantal liquidaties. Justitie heeft dit echter nooit kunnen bewijzen. (Novum)