Clicky


Vrachtwagenchauffeur door 'hypo' slingerend over de A2

Vrachtwagenchauffeur door 'hypo' slingerend over de A2 [+foto]
14-09-2014 06:23 | Algemeen | auteur De Redactie

Zaterdagochtend is een vrachtwagenchauffeur al slingerend over de A2 gereden. Volgens getuigen zou de vrachtwagen meerdere keren tegen de vangrail zijn gereden, meldt de politie op Twitter. Over zo'n 50 meter was de vangrail beschadigd.

Uiteindelijk bleek de vrachtwagenchauffeur te lijden aan diabetes en had hij een 'hypo' gehad. Een hypo houdt in dat de bloedsuikerspiegel te laag is. Diabetespatiënten gebruiken medicijnen of insuline om ervoor te zorgen dat de bloedglucosespiegel niet te hoog wordt. Deze medicijnen kunnen een hypoglykemie veroorzaken. Dit kan optreden als de dosering van de medicijnen of insuline te hoog is, als de patiënt te weinig eet of door een andere verstoring van het evenwicht, zoals bij ziekte. Ook forse inspanningen kunnen een hypo veroorzaken. De symptomen van een hypo lijken veel op dronkenschap maar dat is het zeer zeker niet. Een hypo kan weer opgelost worden door iets te eten of door glucose toe te dienen.

De chauffeur wist zelf de vrachtwagen aan de kant te krijgen. Een toegesnelde militair heeft de deur geopend en de motor van de vrachtwagen waarschijnlijk uitgezet.

Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.