Clicky


Politie legt beslag op vakantieparken in witwaszaak

Politie legt beslag op vakantieparken in witwaszaak
12-09-2014 15:50 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft deze week op drie Nederlandse vakantieparken beslag gelegd tijdens een onderzoek naar witwaspraktijken in Rotterdam. Vier mensen, van wie twee uit Nederland, zijn aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Het onderzoek werd vorig jaar ingesteld nadat op een vakantiepark in Moerdijk een wietkwekerij was ontdekt. Nader onderzoek naar de eigenaars leidde tot het vermoeden dat het park was aangekocht met crimineel geld en dat via het park geld werd witgewassen. Hierop besloot de politie tot invallen op locaties waarvan de politie niet zeker wist hoe ze waren gefinancierd.

De invallen vonden dinsdag plaats. Naast de Nederlandse parken werd ook beslag gelegd op een Duits vakantiepark en diverse panden. Gezamenlijk hebben deze parken een waarde van vier miljoen euro, aldus het OM.

De totale waarde van alle in beslag genomen goederen is zeven miljoen euro en bestond onder andere uit bankrekeningen, appartementen in Spanje en een kluis vol goud en sieraden uit Luxemburg. Ook werd een vuurwapen geconfisqueerd.

In Nederland werd in het Overijsselse Olst een 42-jarige man aangehouden en in het Brabantse Bergen op Zoom een 51-jarige man. De twee andere verdachten, een 72-jarige man en een 52-jarige vrouw, zijn in Duitsland opgepakt. De vrouw wordt overgeleverd aan Nederland, de man is weer op vrije voeten. (Novum)