Clicky


DAF CF 290 FAG Day Cab voor Clean Mat Truckverhuur in Andelst

DAF CF 290 FAG Day Cab voor Clean Mat Truckverhuur in Andelst
12-09-2014 08:43 | DAF | auteur De Redactie

Clean Mat Truckverhuur heeft onlangs de allereerste DAF CF 6x2 chassis met kraakpers van Geesinknorba in haar vloot opgenomen, een kraakperswagen van een compleet nieuwe generatie.

De DAF CF, geleverd door Bakker Bedrijfswagen Groep, is uitgevoerd met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, stalen brandstoftank, Comfort Air chauffeursstoel, standkachel en royale opbergruimten. Dat de nieuwe CF tegen een stootje kan, blijkt uit de bumper van gegalvaniseerd staal met koplampen uitgevoerd in onbreekbaar Lexan. Voor een uitstekend zicht overdag is de DAF uitgerust met day time running lights.

Clean Mat Truckverhuur streeft naar een minder milieubelastende verhuurvloot. Geesinknorba levert met de GPM IV de eerste prototype-uitvoering met een opbouw van 20 m3 en een GCB-Splitlift belading, waarmee 120-400 liter 2-wiel containers en 500 1600 4-wiel containers kunnen worden geledigd. De GPM IV is ten opzichte van zijn voorganger GPM III op veel punten verbeterd. De belangrijkste verbeterpunten zijn gewichtsreductie, meer productiviteit, een korte achteropbouw en meer efficiëntie metb onderhoud.

Door het nieuwe besturingssysteem is niet alleen de opbouw en de belading beter aangestuurd, maar ontstaan er ook meer mogelijkheden met betrekking tot informatievoorziening. Een kraakperswagen dus van een compleet nieuwe generatie. Hiermee zet Clean Mat de volgende stap in haar streven naar een minder milieubelastende verhuurvloot die voldoet aan de nieuwste eisen.