Clicky


Topcrimineel cel in voor eigen veiligheid

Topcrimineel cel in voor eigen veiligheid
11-09-2014 23:31 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De van afpersing verdachte Dick V., die zou worden beschouwd als een van de kopstukken in de onderwereld, zit op eigen verzoek weer vast omdat hij vreest voor zijn leven. Het Openbaar Ministerie heeft V. meegedeeld dat zijn naam op een dodenlijst staat, bevestigt zijn advocaat Nico Meijering donderdag een bericht hierover van de NOS.

De rechtbank besloot eerder dat V. op vrije voeten mocht komen door zijn voorlopige hechtenis te schorsen. Op verzoek van V. heeft de rechtbank die schorsing nu weer ingetrokken. Wie het op V. zou hebben gemunt, heeft het OM niet gezegd, vertelt de advocaat.

V., een sportschoolhouder uit Beverwijk, werd vorig jaar mei opgepakt op verdenking van onder meer afpersing. Topcrimineel Willem Holleeder heeft vanwege de zaak ook vastgezeten. V. zou Holleeder in oktober 2012 nog een gebroken kaak hebben geslagen.

De ongebruikelijke stap van V. is volgens de NOS een teken dat de spanning in de onderwereld door een recente golf van liquidaties tot ongekende hoogte is gestegen. Andere topcriminelen zouden zich bewapenen of naar het buitenland vluchten. (Novum)