Clicky


Rampplek MH17 nog te gevaarlijk voor onderzoek

Rampplek MH17 nog te gevaarlijk voor onderzoek
11-09-2014 19:36 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De plek in het oosten van Oekraïne waar vlucht MH17 is neergestort, is nog altijd te gevaarlijk om het onderzoek naar de vliegramp voort te zetten. Dat heeft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert donderdag laten weten. "Op dit moment is de situatie niet stabiel genoeg."

Het staakt-het-vuren wordt geschonden, aldus Hennis. "Het bestand is en blijft broos. We hebben nog steeds mensen ter plekke die de ontwikkelingen op de voet volgen en zodra het kan, gaan we gezamenlijk terug naar de crashsite." De minister hoopt dat de missie nog voor het invallen van de winter kan worden hervat.

Haar departement meldt dat Maleisische, Australische en Nederlandse militairen, politiemensen en vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken stand-by staan om weer in het rampgebied aan de slag te gaan. Hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg is woensdag teruggekeerd naar Kiev. Daar wordt hij op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in het rampgebied.

Hennis sprak donderdag in Den Haag met haar Maleisische collega Hishammuddin Hussein over de situatie in Oekraïne. De minister meldde dat het een 'goed' gesprek was en dat Nederland en Maleisië 'duidelijk' op dezelfde lijn zitten. (Novum)