Clicky


Containervervoerder HEBRA GTO plaatst order voor tien nieuwe MAN trekkers

Containervervoerder HEBRA GTO plaatst order voor tien nieuwe MAN trekkers
11-09-2014 11:00 | M.A.N. | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De Rotterdamse containervervoerder HEBRA GTO zet tien nieuwe MAN TGX Euro 6-trekkers in. Dat gebeurt op basis van goede ervaringen met vijf eerder in gebruik genomen TGX-trekkers en de uitstekende service van dealer Van Leeuwen Truckservice. Het gaat nu om een order van vijf MAN TGX 18.440 4x2-trekkers en vijf MAN TGX 26.440 6x2-trekkers.

“Vooral de kostprijs per kilometer pakt heel gunstig uit en dat zit hem voor een belangrijk deel in het lage brandstofverbruik van de Euro 6-versies. Ook de kwaliteit – en dus de betrouwbaarheid - van de MAN-trekkers is buitengewoon goed”, aldus Fred Visser, directielid van HEBRA GTO.

“We doen deze grote investering omdat een deel van ons wagenpark aan vervanging toe is. De investering is ook mogelijk doordat GTO en HEBRA zijn gaan samenwerken. De twee containertransportbedrijven versterken elkaar en dat vertaalt zich in een goed gevulde vervoersportefeuille. HEBRA is gespecialiseerd in de foodsector en GTO in chemicaliënvervoer. Door deze samenvoeging zijn we in Nederland een van de grote transporteurs van zeecontainers en tankcontainers geworden”, vult Johan Groenevelt, collega-directeur van HEBRA/Gebr. Hendrikse, hem aan. 



110 trekkende eenheden

Op 1 januari 2014 heeft HEBRA Holding B.V. de aandelen verworven van de GTO Group (GTO Transporten B.V. en GTO Service B.V.). Door de samenvoeging beschikt het concern over 110 trekkende eenheden. De nu te leveren MAN’s TGX worden uitgevoerd in de nieuwe HEBRA GTO huisstijl en visualiseren daarmee als eerste trekkers in de vloot de samenwerking. 

Ook de ervaringen met de door Van Leeuwen Truckservice geboden service spelen een belangrijke rol bij de keuze voor een nieuwe serie MAN’s. “De aftersales van MAN is naar onze volle tevredenheid”, aldus Visser. Deze nieuwe dealer voor Rotterdam-Zuid is op dit moment volop bezig met de bouw van een compleet nieuwe vestiging in Ridderkerk. 



Fred Visser: “Met zeecontainers kunnen we eigenlijk alles vervoeren, we beschikken over containerchassis van zowel 20, 40 als 45 ft. We hebben koelmotoren voor het temperatuur gecontroleerd vervoeren van containers. We hebben VLG-gekeurde trekkers voor het vervoeren van tankcontainers zowel met compressor als zonder. Ook hebben we mogelijkheden om explosieven te vervoeren.”