Clicky


AB Texel en ILT tekenen handhavingsconvenant

AB Texel en ILT tekenen handhavingsconvenant
09-09-2014 19:06 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AB Texel heeft een handhavingsconvenant afgesloten met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Inspecteur Generaal (IG) van ILT, Mw. Mr J. Thunissen, en Algemeen Directeur AB Texel, dhr. D. Wetenkamp, hebben hiertoe op Texel de officiële documenten ondertekend. In het traject voorafgaande aan deze bekrachtiging, heeft AB Texel aangetoond tot de best presterende bedrijven te behoren waar het gaat om naleving van wet- en regelgeving.

De nadruk heeft hierbij gelegen op de naleving van wetgeving inzake rij- en rusttijden, technische staat van de voertuigen en beladingsnormen. AB Texel is samen met ILT een traject ingegaan, waarbij de nalevingsniveaus periodiek aan de inspectie werden gerapporteerd en geanalyseerd. Door een transparante samenwerking met de inspectie konden forse verbeterslagen worden gerealiseerd, zodat AB Texel nu ‘convenant-waardig’ is.

Nu de handtekeningen zijn gezet zullen chauffeurs van AB Texel in principe niet meer worden aangehouden voor controles op rij- en rusttijden en overbelading door ILT. AB Texel controleert zichzelf immers, en rapporteert de resultaten aan ILT. Bij afwijkingen moet AB Texel aan kunnen tonen dat er maatregelen zijn genomen ter voorkoming van herhaling. Zo kan de inspectie zich meer toeleggen op bedrijven die ondermaats presteren en kan AB Texel ongehinderd doorrijden. De basis voor een convenant is wederzijds vertrouwen en transparantie.

Directeur Dennis Wetenkamp vertelt: “Door de werkwijze op de planning aan te passen en de chauffeurs goed te instrueren en trainen, zijn we er met zijn allen in geslaagd dit te bereiken. Ook investeren we veel in modern materiaal waaronder Euro 6 trekkers met voorloopas, en licht gebouwde opleggers. Hierdoor zijn we in staat rendabel te opereren binnen alle kaders van de wet. Het traject met ILT heeft niet alleen gezorgd voor minder overtredingen maar ons vooral een betere vervoerder gemaakt. Wij beschouwen de ondertekening dan ook niet als het einde van een traject maar als erkenning dat we op de goede weg zijn en dat is voor een vervoerder erg prettig!”

AB Texel is een bekende naam in de agrarische en transportwereld. Dagelijks rijden meer dan 450 combinaties van AB Texel door Nederland en grote delen van Europa. Het bedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in transporten van consumptieaardappelen, pootaardappelen, meel en veevoer. AB Texel verzorgt het vervoer van teler naar verwerker en producent. Handelaren, verwerkers en distributeurs stellen hoge eisen aan die transporten en weten dat ze volledig op AB Texel kunnen rekenen als het gaat om kwaliteit, snelheid, maatwerk, flexibiliteit en voedselveiligheid.

Foto's

  • J.Roeland
    AB Texel