Clicky


TransFollow realiseert veilig systeem voor digitale vrachtbrief

TransFollow realiseert veilig systeem voor digitale vrachtbrief
09-09-2014 09:13 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NOOTDORP - Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van TransFollow is bereikt. De ontwikkelteams van GlobalOrange en Itude hebben het complete aftekenproces voor mobiele applicaties gereed gemaakt. Met deze stap komt TransFollow, de nieuwe standaard op het gebied van veilig en efficiënt gebruik van de digitale vrachtbrief, in een volgende fase. Het aftekenen en volgen van de ‘digitale vrachtbief’ kan vanaf nu veilig op alle apparaten geschieden. In september van dit jaar wordt TransFollow beschikbaar voor de launching partners, vanaf december start TransFollow met een Betaversie.

Veilig en betrouwbaar

De elektronische handtekening is een van de fundamenten van TransFollow. Met het scannen en verifiëren van een zogenaamde QR-code komt de handtekening tot stand. René Bruijne, directeur van Beurtvaartadres: “Met deze stap bieden we de markt binnenkort een veilig alternatief voor ‘sign on glass’, al blijven we ook dat systeem ondersteunen. De dataveiligheid is geborgd in procedures die zijn vastgelegd in een ISO27001-gecertificeerd informatiemanagementsysteem.”

TransFollow, de nieuwe standaard

TransFollow is een nieuw platform dat de logistieke branche in staat stelt de vrachtbrief digitaal in te dienen, te verspreiden, te volgen en te ondertekenen. Deze nieuwe standaard voor vervoerders, verladers en geadresseerden bespaart geld, verlaagt de administratieve lastendruk en draagt bij aan een duurzamere logistieke keten. Het gebruik van TransFollow wordt vergemakkelijkt door de werking van online en mobiele applicaties. TransFollow is ontwikkeld door Beurtvaartadres, specialist op het gebied van transportdocumentatie en logistieke processen en is een initiatief van EVO en TLN.

Partneromgeving beschikbaar in september 2014

Begin september stelt Beurtvaartadres TransFollow beschikbaar aan de partners. Het gaat naast de webportal en de apps om een werkende omgeving van de TransFollow-API. Met deze interface kunnen partners vanuit de eigen applicaties communiceren met TransFollow. “De vroege vrijgeving van de partneromgeving heeft als doel de aansluiting op TransFollow zo goed mogelijk te faciliteren”, aldus René Bruijne.

Bètaperiode start in december 2014

Een aantal launching customers neemt TransFollow in december al in productie. Tijdens deze bètaperiode begeleidt Beurtvaartadres hen actief in een gecontroleerde omgeving. René Bruijne: “Het is van groot belang dat de partijen in de vervoersketen samenwerken. Alleen op die manier lukt het om alle systemen succesvol te laten aansluiten op TransFollow. Beurtvaartadres faciliteert dit proces. Wij brengen processen in kaart en begeleiden de implementatie van de TransFollow-API.”