Clicky


Intergamma sluit overeenkomst met Westerman Logistics

Intergamma sluit overeenkomst met Westerman Logistics
08-09-2014 16:46 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

LEUSDEN - Intergamma, franchiseorganisatie voor GAMMA- en KARWEI-bouwmarkten in Nederland en België, heeft een overeenkomst gesloten met Westerman Logistics voor het opzetten van een nieuw logistiek platform. Het doel van dit platform is het optimaliseren van de bouwmarktleveringen van zogenoemde ‘buitenmaatse’ goederen binnen Nederland en België. De ervaring van Westerman Logistics met het verwerken van lengtegoederen, pallets met uitstekende delen en volumineuze collo, heeft voor Intergamma de doorslag gegeven om dit platform samen met Westerman Logistics op te zetten.

Een belangrijke pijler van de strategie van Intergamma is het verder optimaliseren van de leveringen aan de 383 GAMMA- en KARWEI-bouwmarkten. De huidige werkwijze van rechtstreekse leveringen van leveranciers naar de bouwmarkten zorgt voor relatief hoge ketenkosten en een beperkte mogelijkheid om het serviceniveau te verbeteren. Om die reden heeft Intergamma de afgelopen jaren het aandeel bouwmarktleveringen dat via het eigen logistieke centrum in Tiel verloopt al fors vergroot. Dit logistieke centrum is op dit moment echter niet ingericht om buitenmaatse artikelen te verwerken.

“Het Groepagecentrum in Tiel is voornamelijk ingericht voor het overslaan van Europallets, rolcontainers, colli’s en kratten. Echter heel veel artikelen die we in de bouwmarkt verkopen passen niet in een rolcontainer of zijn groter dan de afmetingen van een Europallet, wij noemen dit ‘buitenmaatse artikelen’. Voorbeelden hiervan zijn golfplaten, hout, plaatmateriaal, ladders en trappen en ga zo maar door. Deze goederen worden in de huidige situatie rechtstreeks door de leveranciers aan de bouwmarkten geleverd. Door het opzetten van het buitenmaats platform kan deze stroom geconsolideerd en dus geoptimaliseerd worden” aldus Rob Klifman (Directeur Supply chain management en Centrale inkoop).

Met de in de loop van de jaren opgebouwde kennis en ervaring heeft Westerman Logistics een concept ontwikkeld dat volledig aansluit bij de wensen van Intergamma. Via het buitenmaats platform zullen dagelijks circa 30 volle vrachtwagenladingen door Westerman Logistics worden vervoerd. De goederen worden afgehaald bij diverse leveranciers en worden geconsolideerd afgeleverd bij 383 GAMMA- en KARWEI-bouwmarkten in Nederland en België. Door deze optimalisering krijgt een bouwmarkt één levering met alle goederen van de bij het platform aangesloten leveranciers. Hiermee vermindert het aantal vrachtwagenbewegingen fors wat een kostenvoordeel geeft.