Clicky


Failliet Doll Spezialfahrzeugbau verkocht door curator aan Capital Management Partners (CMP)

Failliet Doll Spezialfahrzeugbau verkocht door curator aan Capital Management Partners (CMP)
04-09-2014 11:46 | Faillissementen | auteur De Redactie

OPPENAU(D) - Martin Mucha, curator van de bouwer van speciale voertuigen Doll, heeft met toestemming van de schuldeisers, de beide ondernemingen Doll Fahrzeugbau AG en Doll Sachsen GmbH verkocht aan investeringsmaatschappij Capital Management Partners, waarbij beide vestigingen open blijven en CMP zo'n 300 medewerkers overneemt.

"De gelijk na het faillissement ingezette zoektocht naar investeerders is succesvol afgerond", zegt Mucha, partner bij Grub Brugger advocaten in Stuttgart. "Het was voor mij heel belangrijk om in september een oplossing voor Doll te hebben gevonden vanwege de toonaangevende IAA beurs die eraan komt eind september. Met vereende krachten is dit gelukt!"

Mucha legt verder uit dat tijdens de faillissementsperiode een reorganisatie is uitgevoerd om de onderneming weer concurrentiekracht te geven. "Dit was absoluut noodzakelijk om nieuwe investeerders aan te trekken", aldus Mucha.

De curator bedankt alle partijen die bij deze reorganisatie betrokken waren en op een constructieve manier mee dachten om de toekomst van Doll veilig te stellen.

De samenwerking tussen alle partijen tijdens het verkoopproces vond plaats onder een groot vertrouwen en bij een tomeloze inzet van iedereen. De medewerkers die niet konden blijven is een zes maanden durend traject aangeboden om ander werk te vinden. De reorganisatie vond ook plaats met volledige medewerking en steun van de betrokken banken.

De curator heeft er alle vertrouwen in dat de deelname van Doll aan de IAA een duidelijk signaal afgeeft naar de concurrentie.