Clicky


Plannen voor overnachtingshaven in Bergambacht

Plannen voor overnachtingshaven in Bergambacht
04-09-2014 10:51 | Algemeen | auteur De Redactie

BERGAMBACHT - Gemeente Bergambacht en Rijkswaterstaat werken aan de ontwikkeling van een overnachtingshaven in Bergambacht, ten oosten van het veer. De aanleg van overnachtingsplaatsen bij Bergambacht moet bijdragen aan een verbetering van vlot en veilig vervoer over water. De gemeente Bergambacht en Rijkswaterstaat organiseren op 11 september een informatieavond om de inpassing van de overnachtingsplaatsen in het bestemmingsplan en het resultaat van het onderzoek naar de milieueffecten toe te lichten. Omwonenden, gebruikers en belangstellenden zijn van harte welkom.

De Beneden-Lek is onderdeel van het hoofdvaarwegennet voor scheepvaartverkeer tussen Rotterdam en Amsterdam en wordt intensief gebruikt voor goederenvervoer over water. Net als vrachtwagenchauffeurs moeten binnenvaartschippers zich houden aan wettelijke rusttijden, zodat dit goederenvervoer zo veilig mogelijk gebeurt. In de rivier liggen daarom overnachtingsplaatsen waar de binnenvaartschippers mogen aanleggen. Op de Beneden-Lek is momenteel slechts één overnachtingsplaats voor binnenvaartschepen aanwezig.

Rijkswaterstaat en de gemeente Bergambacht werken samen aan een zo goed mogelijke ruimtelijke inpassing van de overnachtingshaven Bergambacht. Hiervoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. Daarnaast is voor de aanleg van een overnachtingshaven voor schepen met meer dan 1350 ton laadvermogen het maken van een milieueffectrapport (MER) verplicht. Het voorontwerp bestemmingsplan en MER zijn gereed en worden nu ter inzage gelegd.

Foto's

  • J.Roeland
    ESTERO
  • J.Roeland
    MANNA
  • J.Roeland
    TYDA KYRA
  • Binnenvaartschip LIA
    Binnenvaartschip LIA