Clicky


Concurrent van Estro kwaad om flitsfaillissement

Concurrent van Estro kwaad om flitsfaillissement
03-09-2014 08:30 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Kinderopvangorganisatie SWK wil dat de curator van de failliete branchegenoot Estro terugtreedt. SWK vindt dat de curator de afwikkeling van het faillissement van Estro in juli verkeerd heeft aangepakt en wil een onafhankelijk onderzoek. Het bedrijf had serieuze interesse in een overname. Het Financieele Dagblad meldt dat woensdag.

De curator besloot in juli tot een flitsfaillissement, waardoor er een heimelijke doorstart kon worden gedaan. In zo'n constructie wordt de doorstart al voorbereid voordat een bedrijf failliet is verklaard. Eerder sprak ook vakbond FNV zich al uit tegen een zogenoemde pre-pack.

SWK vindt dat het door de actie van de curator buitenspel is gezet. Het bedrijf was naar eigen zeggen bereid meer te betalen dan de 5,5 miljoen euro waarvoor Estro verkocht werd. SWK had bovendien meer vestigingen open kunnen houden, zegt het bedrijf in de krant.

De curator van Estro, advocaat Wouter Jongepier, laat in een reactie aan de zakenkrant weten dat hij niet op de hoogte was van de interesse van SWK in Estro. Hij zal uitzoeken hoe dat komt.

Het Britse Smallsteps nam in juli 250 van de 350 vestigingen over. Toch verloren ongeveer duizend medewerkers hun baan. (Novum)