Clicky


Euromaster koploper in het digitaliseren van de traditionele truck- en bestelwagenmarkt

Euromaster koploper in het digitaliseren van de traditionele truck- en bestelwagenmarkt
02-09-2014 09:26 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Euromaster opent een speciale webwinkel voor zakelijke klanten die in het bezit zijn van trucks of personen- en bestelwagens. Het is de eerste zakelijke webwinkel in de Nederlandse bandenmarkt die behalve banden, ook band gerelateerde service op locatie aanbiedt. De nieuwe webwinkel is het antwoord op de groeiende behoefte in de zakelijke markt naar het online verkrijgen van prijsinformatie en het gemak van online bestellen en direct service afspraken inplannen.

De nieuwe webwinkel van Euromaster is een primeur in de zakelijke bandenmarkt. De 24/7 webwinkel biedt klanten, naast een uitgebreid aanbod truck-, personen- en bestelwagenbanden, ook de mogelijkheid om band gerelateerde services te bestellen, zoals uitlijnen en balanceren. De koppeling met de agenda van alle Euromaster vestigingen maakt het mogelijk om direct een afspraak in te plannen wanneer het de klant uitkomt.

Klanten kunnen via de webwinkel zelf een keuze voor de wijze van aflevering van de banden maken, waaronder de montage in een Euromaster vestiging of op elke andere locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Betalen kan direct via IDEAL of Creditcard. Bovendien biedt Euromaster bestaande klanten de mogelijkheid voor betalen op rekening.

Ook prijzen truckbanden inzichtelijk

Euromaster zet in op duidelijkheid en transparantie. De webwinkel geeft klanten een helder inzicht in de prijzen van personen- en bestelwagenbanden én ook truckbanden. Met een inlogcode komen (potentiële) klanten van Euromaster op een gepersonaliseerde pagina waar de conditiestructuur is doorgevoerd in de netto prijzen van alle banden en band gerelateerde services.

Frank Hut, Directeur B2B Euromaster: “Met het digitaliseren van het banden aankoopproces spelen wij in op de vraag in de zakelijke bandenmarkt om op een eenvoudige manier informatie te vinden over de bandenprijzen, band gerelateerde services erbij te bestellen en direct online een afspraak te maken op het moment dat onze klanten het beste uitkomt.”

Silvia Mijsters, E-business manager Euromaster: “We zien al enige tijd een stijgende trend op het gebied van online aankopen van zakelijke klanten in onze webwinkel voor particulieren. Om hen nog beter van dienst te zien hebben we de webwinkel uitgebreid voor de zakelijke markt."