Clicky


Ontvoerde man na drie dagen bevrijd

Ontvoerde man na drie dagen bevrijd
01-09-2014 13:25 | Binnenland | auteur De Redactie

BEERTA - Een 51-jarige man uit Tilburg is na een ontvoering van bijna drie dagen door de politie bevrijd. Dat gebeurde zondagmiddag op een weg tussen het Groningse Beerta en Nieuw-Beerta. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed, meldt de politie maandag. Drie verdachten zijn gearresteerd.

De politie kreeg donderdagavond informatie binnen over de ontvoering. Al snel bleek het om een 'uiterst serieuze zaak' te gaan. Er werd losgeld geëist voor de vrijlating van het slachtoffer. Om wat voor bedrag het gaat, kan de politie niet zeggen.Daarop werd een grootscheepse rechercheoperatie opgezet.

Het spoor leidde naar het noordoosten van het land. Daar kwam het zondagmiddag tot een ontknoping toen een arrestatieteam een eind maakte aan de ontvoering. Het team kwam in actie toen de gijzelnemers met het slachtoffer in een auto reden.

Twee mannen uit Alkmaar van 29 en 32 jaar oud werden daarbij gearresteerd. Een derde man uit Zaandam van 41 jaar oud werd in een woning in Nieuw-Beerta aangehouden. Het huis is vervolgens onderzocht op sporen- en bewijsmateriaal. Het trio zit vast en wordt woensdag voorgeleid.

Vanwege de veiligheid van het slachtoffer werd het onderzoek in alle stilte uitgevoerd en komt de politie nu pas met de zaak naar buiten. De ontvoering heeft volgens de politie mogelijk te maken met een financieel conflict in het criminele circuit. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. (Novum)