Clicky


Heracles stuurt coach Jan de Jonge de laan uit

Heracles stuurt coach Jan de Jonge de laan uit
31-08-2014 14:44 | Sport | auteur De Redactie

ALMELO - Heracles Almelo heeft trainer Jan de Jonge ontslagen. Dat heeft de eredivisionist zondag bekendgemaakt. Het ontslag lag in de lijn der verwachting, nadat Heracles zaterdag bij Excelsior ook zijn vierde competitieduel had verloren. De Jonge was bezig aan zijn tweede seizoen in Almelo. Hij werd vorig jaar nog veertiende.

Het is nog niet bekend wie De Jonge gaat opvolgen. Heracles meldt dat de clubleiding zich de komende dagen gaat beraden over de de invulling van de positie van hoofdtrainer. De Jonge is de eerste trainer in de Eredivisie die zijn congé krijgt.

Zondagochtend leidde De Jonge de uitlooptraining al niet meer. Op dat moment voerde het bestuur crisisberaad. Volgens voorzitter Jan Smit had De Jonge aangegeven dat hij de groep niet meer aan de praat zou krijgen.

"Als je na vier wedstrijden nul punten hebt, en je staat troosteloos onderaan, voor het eerst in tien jaar tijd, dan word je daar niet vrolijk van als voorzitter, en ook niet als supporter", sprak Smit tegen Fox Sports. "Mijn zwart-witte hart bloedt nog steeds. Op dit moment voel ik me als voorzitter beroerd, maar als supporter voel ik me nog beroerder."

De opvolger van De Jonge wacht allesbehalve een gemakkelijk begin. In de komende vijf wedstrijden wachten bezoekjes aan Ajax, PEC Zwolle en Feyenoord. Ook speelt Heracles een thuiswedstrijd tegen rivaal FC Twente. (Novum)