Clicky


Vrachtwagen van Heisterkamp op zijn kop langs A50

Vrachtwagen van Heisterkamp op zijn kop langs A50 [+foto]
31-08-2014 10:37 | Ongevallen | auteur De Redactie

SCHAIJK - [update 19:32 uur] In de nacht van zaterdag op zondag is rond 00:30 uur op de A50 een vrachtwagen van de firma Heisterkamp op zijn kop terechtgekomen na een aanrijding met een bestelbus. De vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond.

De losse trekker raakte van de weg nadat deze van achteren werd aangereden door een bestelbus. De vrachtwagenchauffeur raakte van de weg en kwam ondersteboven in de berm terecht.

Volgens de eerste bevindingen zou de vrachtwagen met lage snelheid over de A50 hebben gereden. Mogelijk is de vrachtwagenchauffeur in slaap gevallen. De bestuurder van de bestelbus zou dit te laat opgemerkt hebben waardoor hij bovenop de vrachtwagen botste.

De vrachtwagenchauffeur laat echter zondagavond aan Transport Online weten dat dit absoluut niet het geval was. "Ik was klaarwakker. Het busje reed waarschijnlijk veels te hard. Ik reed de normale snelheid.Ik reed met de cruise control. De klap was echt gigantisch."

De chauffeur van Heisterkamp verteld eveneens dat hij een gebroken sleutelbeen heeft, een gekneusde long en nog andere verwondingen. Hoe het met de chauffeur van de bestelbus is weet de chauffeur niet.

Door het ongeval ontstond een grote ravage op en langs de A50. De brandweer maakte het wegdek schoon. Over honderden meters lag een grote hoeveelheid olie op het wegdek.

Na het ongeval deed de Verkeers Ongevallen Analyse onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Doordat de A50 werd afgesloten ontstond een lange file op de A50.

©Foto: Hendriks Multimedia