Clicky


Worldwide Flight Services neemt Swissport's activiteiten over op de luchthaven van Kopenhagen

Worldwide Flight Services neemt Swissport's activiteiten over op de luchthaven van Kopenhagen
30-08-2014 09:50 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

KOPENHAGEN - Worldwide Flight Services (WFS) heeft een overeenkomst gesloten om de activiteiten van Swissport op de luchthaven van Kopenhagen over te nemen, hiermee  versterkt WFS z'n positie als grootste onafhankelijke  lading afhandelaar in Denemarken.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Swissport per 1 oktober 2014 al haar activiteiten overhevelen naar WFS. WFS neemt Swissport's lading terminal van 4.200m2 over op de luchthaven van Kopenhagen, waar 18.000 ton luchtvracht per jaar wordt afgehandeld voor toonaangevende luchtvaartmaatschappijen.

Marc Claesen, adjunct directeur Noord Europa bij WFS zegt: "Wij zijn verheugd over deze overeenkomst. Kopenhagen is een sterk groeiende luchthaven sinds wij hier in 2006 met onze activiteiten zijn begonnen. Deze investering geeft ons niet alleen mogelijkheden voor verdere expansie, maar we krijgen ook meer internationale luchtvaartmaatschappijen in ons klantenbestand die ook al elders in ons wereldwijde netwerk klant van WFS zijn."

Jos Roeven, algemeen directeur van Swissport Cargo Services Nederland en Scandinavië voegt toe: "WFS is een belangrijke speler in lading afhandeling en is daarom de perfecte kandidaat om de lading afhandeling op de luchthaven van Kopenhagen over te nemen."

WFS verleent haar diensten aan 300 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd en is aanwezig op 120 belangrijke luchthavens in 20 landen op 4 continenten en handelt vier miljoen ton lading per jaar af.  WFS begon in 2006 in Scandinavië nadat het een vergunning had gekregen voor de bouw van een nieuwe terminal in Kopenhagen een jaar daarvoor. WFS opende eveneens een terminal op de luchthaven van Stockholm (Arlanda) in 2012.

Door de overeenkomst met Swissport neemt het totale lading volume in Kopenhagen toe tot 100.000 ton per jaar. De bestaande faciliteiten op de luchthaven omvatten twee luchtvracht terminals met 10.000m2 opslag- en kantoorruimte. Klanten van WFS in Kopenhagen zijn onder andere Singapore Airlines, China Cargo Airlines, Korean Air, British Airways, TAP Portugal, Iberia, Air Canada, Delta Air Lines, Turkish Airlines, Qatar Airways, Air Greenland, Cargolux and Icelandair.

De verkoop van alle activiteiten, inclusief bezittingen, aan WFS houdt in dat Swissport Cargo Services Danmark ApS per 1 oktober 2014 haar activiteiten zal beëindigen.