Clicky


Werkloosheid eurozone blijft gelijk

Werkloosheid eurozone blijft gelijk
29-08-2014 11:24 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De werkloosheid in de eurozone is vorige maand stabiel gebleven in vergelijking met juni. Zo'n 11,5 procent van de beroepsbevolking was werkloos. 18,4 miljoen mensen in de muntunie hadden geen baan. In vergelijking met juli vorig jaar daalde het aantal werklozen wel licht. Het Europese statistiekbureau Eurostat meldde dat vrijdag.

In de gehele Europese Unie bleef het werkloosheidspercentage met 10,4 procent eveneens stabiel. In heel de EU hadden 24,9 miljoen mensen die wel willen en kunnen werken geen baan.

Duitsland en Oostenrijk hadden in juli relatief gezien de minste werklozen, met een percentage van 4,9 procent. Griekenland en Spanje halen het gemiddelde nog altijd flink omhoog, met percentages van rond de 25 procent. Nederland zit op 6,7 procent.

Jongeren zitten veel vaker werkloos thuis dan oudere leeftijdsgroepen, in zowel de EU als de eurozone. De werkloosheid voor de groep tot 25 jaar lag op 21,7 procent in de EU en 23,2 procent in de eurozone. In Nederland was dit 10,4 procent. Toch is dat percentage in de eurozone sinds juni 2012 niet zo laag geweest. Voor de EU kwam de werkloosheid onder jongeren in september 2011 voor het laatst lager uit. (Novum)