Clicky


25 nieuwe DAF CF Space Cab Euro 6 trekkers voor De Rijke

25 nieuwe DAF CF Space Cab Euro 6 trekkers voor De Rijke
28-08-2014 17:06 | DAF | auteur De Redactie

De internationale logistiek dienstverlener De Rijke Group heeft onlangs 25 nieuwe DAF CF 440 Space Cab trekkers aangeschaft, onderverdeeld in tien FTG 6x2 en vijftien FT 4x2 trekkers, geleverd door Truckland Zuid-Holland.

Van de vijftien FT trekkers zijn er vijf gestationeerd in Antwerpen voor het transport van droge bulkgrondstoffen voor onder andere de plastic industrie, de overige trekkers worden ingezet voor het transport van containers vanuit de vestiging Rotterdam-Botlek naar de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland.

Er is bewust gekozen voor de DAF CF-serie vanwege het eenvoudig in- en uitstappen, het comfort, de veiligheid en het bedieningsgemak. Alle trekkers zijn uitgerust met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, de nieuwe 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, aerodynamische dakspoiler, hoekspoilers en fenders. Voor de chauffeur is er een luxe chauffeursstoel, veel opbergruimte en de DAF Driver Performance Assistant (DPA), dat de chauffeur ondersteunt bij zo zuinig mogelijk rijden. Tevens is er een track and tracing systeem in de cabine.

De Rijke Group is een internationale logistiek dienstverlener, die logistieke totaalconcepten aanbiedt. Sinds de oprichting in 1945 is het bedrijf uitgegroeid tot een multinational met meer dan 1300 medewerkers en 27 vestigingen in zeven Europese landen en het Midden-Oosten. De Rijke is altijd een zelfstandig familiebedrijf gebleven. Drie generaties van de familie de Rijke zijn op dit moment actief binnen de onderneming.

De meeste klanten van De Rijke zijn bedrijven in de (petro-)chemische sector. Bij de bedrijfsvoering gaat dan ook zeer veel aandacht uit naar kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu.

De diensten die De Rijke biedt zijn onder andere Supply Chain Solutions; Transport; Warehousing en Value Added Logistics en Global Freight Forwarding (Sea and Air).

Barend van der Heijden, BU Manager Transport, spreekt van een uitstekende service en samenwerking met de dealer Truckland Zuid-Holland. Er wordt gezorgd voor een snelle en vakkundige oplossing van eventuele problemen, ze zitten dichtbij en komen met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het onderhoud aan de DAF trekkers wordt door de dealer verzorgd.