Clicky


'Laag btw-tarief voor verbouwingen verlengd'

'Laag btw-tarief voor verbouwingen verlengd'
28-08-2014 09:37 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met zes maanden verlengd tot 1 juli 2015. Dat hebben het kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP afgesproken in het begrotingsakkoord, meldt Nieuwsuur op basis van Haagse bronnen.

In februari 2013 werd afgesproken het tarief te verlagen van 21 procent naar 6 procent. De maatregel was als steuntje in de rug bedoeld voor de kwakkelende bouwsector. Het lage btw-tarief gold in eerste instantie voor een jaar, maar werd eerder al verlengd tot januari 2015.

De onderhandelaars zijn volgens Nieuwsuur de afgelopen dagen overeen gekomen om de periode opnieuw te verlengen.

Ook zou er minder worden bezuinigd op het Openbaar Ministerie. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Het gaat om een bedrag van 20 miljoen euro, schrijft de krant. Het geld moet vooral gaan naar de opsporing van bijvoorbeeld jihadstrijders. Verder zou de oppositie hebben bedongen dat er 40 miljoen euro extra komt voor het begeleiden van de overheveling van de zorgtaken van het rijk naar de gemeenten.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) maakte woensdagavond bekend dat er een akkoord is gesloten over de begroting van volgend jaar. De details daarvan worden op Prinsjesdag bekendgemaakt. (Novum)