Clicky


Twee ton aan vals geld gevonden in Nieuwegein

Twee ton aan vals geld gevonden in Nieuwegein
26-08-2014 17:22 | Binnenland | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - Bij de doorzoeking van een woning in Nieuwegein heeft de politie dinsdagochtend twee ton aan valse eurobiljetten gevonden. Het 'geld' is in beslag genomen. Ook in Tilburg werd een woning doorzocht. Vier mensen zijn aangehouden.

De invallen waren onderdeel van een onderzoek naar het witwassen van crimineel geld en diefstal, zo meldt de politie dinsdag. De arrestanten zijn de 64-jarige bewoonster van de woning in Tilburg en een 42-jarige vrouw uit Nieuwegein. De andere twee waren toevallig aanwezig in de woningen en werden om andere redenen nog door politie en justitie gezocht.

De politie heeft beslag gelegd op onder meer sieraden en een auto, een contant bedrag van 9500 euro, bankpassen en identiteitsbewijzen, waarvan er twee gestolen waren. Het criminele vermogen is waarschijnlijk vergaard door babbeltrucs. Vooral senioren zouden daar het slachtoffer van zijn geworden.

De politie kreeg bij de doorzoekingen ondersteuning van de FIOD, de gemeenten Tilburg en Nieuwegein, de Belastingdienst en de landmacht. (Novum)