Clicky


Groot Jebbink Benelux-importeur 360 graden OmniVue

Groot Jebbink Benelux-importeur 360 graden OmniVue
26-08-2014 14:17 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ERMELO - Groot Jebbink uit Ermelo, specialist in mobiele veiligheid, wordt de importeur van de Benelux van 360° OmniVue, het camerasysteem dat elke dode hoek uitschakelt en dat de chauffeur optimaal overzicht geeft over de situatie rondom zijn voertuig.

Het systeem bestaat uit vier compacte, ultra-groothoekcamera's met een kijkhoek van 180° die aan de voor-, achter- en zijkanten gemonteerd worden. Daardoor is de gehele omgeving van het voertuig te overzien. De chauffeur ziet op de display een vogelperspectief.  

Met dit systeem behoort de dode hoek definitief tot de verleden tijd. Groot Jebbink heeft inmiddels de eerste systemen opgebouwd en  360° OmniVue blijkt tot ieders tevredenheid, niet in de laatste plaats de chauffeur, te werken. De grote kijkhoek van de camera’s maakt het mogelijk om 360° OmniVue niet alleen te gebruiken op bakwagens, maar ook op trekker-opleggercombinaties.   

Na montage moeten de camera's gecalibreerd worden om het 360° zo getrouw mogelijk te maken. Daarbij heeft het de voorkeur dat de camera's zo hoog mogelijk aan het voertuig zitten. Vanzelfsprekend kunnen de montagehoogtes van de camera's onderling variëren, maar dan is wel een nauwkeuriger calibratie nodig.

De chauffeur beschikt over een eenvoudige, duidelijke display die drie beelden tegelijk kan laten zien. Vanzelfsprekend kan hij eigen voorkeuren instellen, tot en met de gewenste beeldvlakken aan toe. Een unicum is dat dit systeem optioneel de mogelijkheid biedt de realtime beelden op te slaan. Dit kan belangrijk zijn inzake claims en uiteenlopende veiligheidssituaties. Zowel richting opdrachtgevers als richting mogelijke andere weggebruikers kan het wenselijk zijn van de beeldopslag gebruik te maken.

Klanten kunnen rekenen op de technische begeleiding door Groot Jebbink. De systemen worden geleverd via de truckdealer, waarvan Groot Jebbink een landelijk netwerk voltooit. Het 360 Omnivue systeem wordt geïntroduceerd tijdens Transport Compleet in Gorinchem. Groot Jebbink is te vinden op standnr. 156.