Clicky


FNV: ontslagen Imtech-personeel dupe van mismanagement

FNV: ontslagen Imtech-personeel dupe van mismanagement
26-08-2014 13:52 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Werknemers die hun baan bij Imtech kwijtraken, zijn de dupe van fraude en mismanagement uit het verleden van de technisch dienstverlener. Dat stelt FNV Metaal, nadat Imtech dinsdag bekend had gemaakt tussen de driehonderd en 350 banen te schrappen in Nederland.

"De gewone werknemers hebben hier geen enkele invloed op gehad", zegt vakbondsbestuurder Jan Meeder in een verklaring. De bonden voeren binnenkort overleg met de directies van de divisies waar de klappen bij Imtech vallen. Er zijn al plannen die de gevolgen van de reductie op moeten vangen, meldt de bond. Imtech Nederland heeft zo'n drieduizend werknemers.

Het in zeer zwaar weer verkerende Imtech maakte dinsdag bekend een groot aantal maatregelen te nemen om schulden af te lossen en het bedrijf weer op de rails te krijgen. Naast een uitgifte van nieuwe aandelen, de verkoop van de ict-divisie en nieuwe afspraken met banken, wil Imtech in Duitsland en Nederland snijden in het personeelsbestand.

Met name de industriële banen komen in de knel. Verder gaat het vooral om indirect baanverlies. Het besparingsprogramma kost dertig miljoen euro.

Imtech zag vorig jaar een miljard euro aan beurswaarde verdampen nadat het bedrijf betrokken was geraakt bij fraudeschandalen in Polen en Duitsland. Het bedrijf kampt met een schuldenlast van meer dan een miljard euro. Die wil het bedrijf nu zo snel mogelijk zien weg te werken. (Novum)