Clicky


PostNL ontslaat postbode na dumpen rouwbrieven

PostNL ontslaat postbode na dumpen rouwbrieven
25-08-2014 23:42 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een postbode die eind juli in Zaandam een lading rouwbrieven heeft gedumpt, is door PostNL ontslagen en kan rekenen op vervolging in de rechtbank. Dat meldt een woordvoerder van het postbedrijf maandagavond. De post werd gevonden in een vuilcontainer bij een snackbar.

De 45 brieven waren op het moment dat ze werden gevonden anderhalve week te laat bezorgd. Een deel van de brieven is, in overleg met de nabestaanden, daarna alsnog bezorgd. Of iemand een crematie of uitvaart heeft moeten missen door het incident, weet PostNL niet. "We hopen dat mensen via andere kanalen op de hoogte zijn gesteld", aldus de zegsvrouw.

Het postbedrijf stelt dat het de eerste keer is dat er rouwpost is gedumpt. "Het gaat om een unieke situatie. De verantwoordelijke bezorger heeft ons vertrouwen enorm geschaad. Je kunt rouwpost maar een keer bezorgen. De andere bezorgers hebben ook laten weten dat ze dit afschuwelijk vinden", aldus de woordvoerder.

PostNL heeft naar aanleiding van het incident een extra controlemoment ingevoerd voor de bezorging van rouwpost. Postbodes moeten vanaf nu na de bezorging schriftelijk en mondeling bevestigen dat alles op het juiste adres is aangekomen. (Novum)

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl