Clicky


Duitse vrachtwagenchauffeur aangehouden na aanrijden Nederlandse chauffeur

Duitse vrachtwagenchauffeur aangehouden na aanrijden Nederlandse chauffeur [+foto]
25-08-2014 17:02 | Ongevallen | auteur De Redactie

KLAZIENAVEEN - De politie heeft maandagmiddag een 49-jarige vrachtwagenchauffeur en zijn 52-jarige bijrijder (beiden uit Duitsland) aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij de vrachtwagen betrokken was.

Eerder die middag werden hulpdiensten opgeroepen om te komen naar de rotonde bij de afrit van de A37 in Klazienaveen. Daar lag een zwaargewonde man. Hij zou zijn aangereden door een vrachtwagen, die vervolgens was doorgereden. De gewonde man is met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rijssen.

Aanleiding

De man zou zijn uitgestapt, nadat de buitenspiegel van zijn vrachtwagen op de A37 was geraakt door de andere vrachtwagen. Hij wilde de vrachtwagenchauffeur hierop aanspreken. Door nog onbekende oorzaak is de man echter onder de vrachtwagen terechtgekomen.

Zoekslag

De politie is in de omgeving op zoek gegaan naar de doorgereden vrachtwagen. Die werd elders in Klazienaveen aangetroffen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met mensen die hebben gezien wat er maandagmiddag kort na 13:00 uur is gebeurd bij de rotonde bij de afrit van de A37.

©Foto: GinoPress

Foto's

  • Brinks Transport Rijssen
    Brinks Transport